UITVERKOOP, WAAR LATEN ZE EIGENLIJK DE RESTJES VAN DE RESTJES?

Ik kom net terug van mijn favoriete warenhuis in Amsterdam, de Bijenkorf (waar steeds meer verkoopsters Chinees blijken te spreken, of Russisch) en dit is de score: Theory broek 50% korting. Hugo Boss mannenshirt 30%, mouwloze zomerjurk Filippa K 40% (ik mag geen rokjes kopen, vandaar). Savings rond de 230 euro.

Ik ben blij met mijn nieuwe aanwinsten. Dit was een hele gezonde dag voor mijn portemonnee.

Uitverkoop kan zeer genezend werken. Toch?! 

uitverkoop

Uitverkoop, het begint al voor dat het seizoen goed en wel begonnen is.

Ik weet niet zeker of de uitverkoop zo genezend is voor de mode industrie als zodanig. Het is een noodzakelijk kwaad dat ze zelf heeft gecreëerd. Nieuwe collecties 4, 6 of soms zelfs 8 keer per jaar (zie ook: Waarom wel Slow Food en geen Slow Fashion). Geen wonder dat de uitverkoop een onverbrekelijk onderdeel vormt van de mode business. Je kunt een glas alleen vullen als het leeg is. Geen verschil met winkels en legplanken. De enorme haast in de productie dicteert het ritme van de winkels en dus de seizoenen. En inmiddels is het lente in de winter en herfst in de zomer. De immense volumes moeten vervangen worden, eerder, sneller. En waar laten ze nou toch de restjes van de restjes?

Een ding is duidelijk, mijn favoriete warenhuis moet in staat zijn hele mooie marges voor zichzelf te bedingen. De helft van het jaar dikke vette prijs reducties, de Drie Dwaze Dagen (waar ze inmiddels mee gestopt zijn, paste niet meer bij het Chinese en Russische publiek), en tussendoor een heleboel speciale discounts met speciale invalshoeken. Moederdag, Vaderdag, Vrouwendag, noem maar op.

De uitverkoop moet al in het achterhoofd van de inkopers zitten als ze hun prijzen onderhandelen bij de wholesale.

Wel.

Tijd voor een bekentenis. Toen ik het businessplan van happyskirtt schreef, was ik duidelijk over GEEN uitverkoop. Nooit. Waarom zou je je prachtige rokken ver beneden de prijs verkopen? Waarom zou je uitverkoop houden als je niet achterna gezeten wordt door de verzengende hitte van steeds maar nieuwe collecties?  Een happyskirtt tenslotte is klassiek, tijdloos. Nooit uit de mode. En als je een webshop bent…nieuwe klanten zien al je rokken voor de eerste keer.

Dat is het goeie nieuws.

Zo, duidelijk. Geen sale. Geen discounts. Maar soms springt de werkelijkheid op je rug. Als de uitverkoop begint krijg je wel 8 nieuwsbrieven achter elkaar met sale, top sale, 30% off, 50% off, Discount Droom, De Uitverkoop Is Begonnen, Prijs Pakker, 24 uur Afgeprijsd (met een tikkende klok). Sale,Sale, Sale…
En als de hele wereld aan de ‘sale’ is, dan kopen mensen ook alleen maar sale.
Moet happyskirtt dan toch maar mee doen? Soms moet je je hoofd buigen voor de werkelijkheid. En zelf hou ik er ook van natuurlijk, korting op een jas waar ik al een seizoen lang op aas.

Maar toch, en toch…
Korting geven aan vaste klanten, eerlijkgezegd denk ik dat ik dat veel leuker vind.
Of een Outlett starten (met twee t’s). Misschien is dat een nog beter idee.