IK HOEF ME NIET VOOR TE DOEN ALS EEN DESIGNER, WANT DAT BEN IK NIET

 

First sketch happyskirtt idea

Het begin is er, de eerste ideeën voor happyskirtt heb ik op papier.

Wij in Nederland, wij kennen geen kerstman met Kerstmis. Wij hebben Sinterklaas en die verlaat het land voor Kerst. Hij viert zijn verjaardag op 5 December en een dag later, zoef, is hij vertrokken naar zijn zonnige thuisland Spanje. Hoe, dat weten we niet precies.Er is nog nooit, niet een (ik heb het gecheckt) item op het Journaal geweest dat een vermoeide Sint in een vliegtuig op weg naar huis laat zien.

Maar als hij aankomt, dan is het wereld nieuws. Het eerste onderwerp in het grote Journaal van acht uur. Een belangrijk moment, want dit is de avond waarop duizenden Nederlandse kinderen hun schoen zetten, voor de schoorsteen of voor de centrale verwarming. Maakt niet uit, want Sint en zijn knecht Piet kunnen overal in en bij. Een oranje steekvlam schiet uit de schoen omhoog, dat is de winterpeen voor het paard van Sint – je moet natuurlijk niet alleen aan jezelf denken – maar onder die wortel ligt iets belangrijks verborgen: het Wensen Lijstje.

December is voorbij, Sinterklaas heeft allang zijn geheime thuisreis ondernomen. Het is in ieder geval te laat om mijn schoen te zetten met mijn happyskirtt wensenlijstje erin.

Maar wat dacht je nu werkelijk? Dat de rokken uit zichzelf uit de hemel kwamen vallen? Vanuit het niets in een schetsboek verschijnen? Proef het woord: wensen lijst. Ooit een bedrijf gezien dat gebouwd werd op wensen? Skip wensen, ga werken aan je lijst. Doe net of je een designer bent.

Zo, dat was een aardig gesprek met mezelf.

Het eerste wat er op het lijstje moet, in hoofdletters is: SKIRT BASICS.

Het goeie nieuws is dat er geen enkele reden is om me voor te doen als een designer want we weten allemaal dat ik dat niet ben. Maar, groot voordeel: Ik ben zeer, om niet te zeggen extreem ervaren in het dragen van rokken. Dit gezegd hebbende, kunnen we beginnen.

Eerste dot: knielang. Niet omdat ik geïnfecteerd ben met het knie-virus van Coco Chanel die de knie te lelijk vond om gezien te worden. Nee, ik heb geen probleem met knieën als ze maar bedekt zijn. Over de knie heeft de rok meer klasse.

Tweede dot: drie modellen, en dat is het. Mode koorts weg ermee. De stof maakt het verschil, niet het hijgen en zweten en jagen van de mode fanatici die 2, 3, 4 keer per jaar aan iets nieuws moeten.

Derde dot: concurrerend kwa prijs met de grote Designers JA, met hun kwaliteit NEE.

En: we hebben het helemaal gehad met spillebenen in maat 0 op de catwalk,  Grote maten willen er ook leuk uitzien. Dus ook XXXL

Zo dat is gebeurd, Sinterklaas kan in Spanje blijven.

28 januari 2014