GEEN MINIROKJES, GEEN TENTJURKEN, GEEN LINDA DE MOL-KAPSEL

Als je jong bent wil je ouder lijken, als je ouder bent hoef je natuurlijk niet meteen jonger te lijken maar je wilt ook vast niet ouder lijken. Ziehier wat tips, zoals: geen minirokjes meer -:)

Het Linda de Mol-kapsel
is leuk als je jong bent maar wordt toch een beetje pathetisch als je de 40, laat staan de 50 gepasseerd bent. Schaar erin zou ik zeggen. En dat hoeft echt niet tot op stekeltjes niveau (de ouderwetse ‘rattenkop’). Schouderlang is al heel mooi, als het maar goedgeknipt is. Haar wordt in de regel dunner na je 50ste en dat is ook een reden voor die schaar. Of je moet net als Linda de Mol van het stoeien met haarstukken je hobby maken.

Een slechtzittende bh
doet erg weinig voor je figuur, om het maar eens zacht te zeggen. En dat figuur heeft extra zorg nodig bij het ‘a-gen’. Vaak is een bh te klein en te strak. Bekijk de gasten bij Pauw of Jinek maar eens. Knellende bandjes en uitpuilende randjes onder leuke shirtjes zijn geen uitzondering. Als de cup goed is (belangrijke check, ook vaak te klein) probeer dan eens een maatje groter in wijdte. Die 5 cm extra voorkomt het knellen en dus vet-bobbelen op je rug en onder je armen. En de bh zit nog lekkerder ook.

Plateau-zolen
zijn verleidelijk want je loopt comfortabel op ‘hoge hakken’. Maar of het mooi is op onze leeftijd, is een tweede. Je been verliest z’n normale verhouding en eindigt disproportioneel in een blok van een schoen. De plateau-zool kan afhankelijk van het type drie kanten opschieten. Het kan slonzig staan, heel erg tuttig of gewild jong. En geen van drieën willen we natuurlijk.

Geen minirokjes

Geen minirokjes meer, ook al kunnen de benen het misschien nog wel hebben. Rok op of over de knie, klassieke lengte, dat is mooi. Op de foto links de Monroe Shanghai Paint en rechts de Hepburn Shanghai Paint.

Tentjurken
laten je er ook uitzien als een tent. En als de jurk (of tuniek) dan ook nog oversized is, wat hij meestal is, dan is je shape volledig zoek. Je lijkt juist groter en volumineuzer, terwijl dat nou precies de bedoeling niet is. Of erger: je krijgt de baggy look die geweldig leuk staat bij jonge hippe meiden. Maar dat zijn we niet meer.  Vermijd alles wat maar in de buurt komt van een tent en ga op zoek naar gerend, heel klein beetje bloezend (mooi met een smal ceintuurtje) of licht getailleerd. Durf het aan.

Huidkleurige panties
zijn vooral geschikt voor stewardessen die niks anders aan het been mogen dan dit. Ik heb het altijd een beetje zielig gevonden voor ze. Stylisten zijn het er over eens: als iets je niet flatteert dan is het wel de vleeskleurige kous. De kleur matcht zelden met je echte kleur en er komt altijd zo’n kunstmatig glansje of laagje over je been. De panty is of te bruinig of te roze, nooit goed in ieder geval. Bloot been dus zeggen de stylisten en als het winter is, gewoon die mooie zwarte kousen van de Hema.

Minirokjes
behoren tot de verleden tijd. Van mezelf weet ik het maar al te goed. Ook al kunnen de benen het best nog wel hebben, het hoofd valt er een beetje bij uit de toon. Te korte rokjes op te late leeftijd zijn net zo pathetisch als het Linda de Mol-kapsel na je 50ste. Je valt in de kuil dat je jonger wilt lijken dan je bent en het omgekeerde is het geval. Je moet dat dragen wat je fijn vindt, natuurlijk, ongeacht je leeftijd. En waar je je lekker in voelt. Maar het is wel zo fijn als het je ook nog flatteert. Dus geen dijbeenrokjes meer, maar een rok op of over de knie. Dat is toch het mooist vinden wij van happyskirtt.com.