KOFFIE, GOOGLE KOEKJE ERBIJ, WE KUNNEN BEGINNEN AAN DE WEBSITE

Ik ben zo technisch als de keukentafel. Vraag me niet hoe elektriciteit werkt, of de telefoon, of de radio. Laat staan hoe het zit met computers, Google, de achterkant van Facebook. Ik weet hoe ik het moet gebruiken. Ik ben behoorlijk goed in het drukken op knoppen, instinct, zullen we maar zeggen. Maar dat wil allesbehalve zeggen dat ik begrijp hoe het achter die knop werkt.

In de corporate wereld die een tijdje de mijne was, hoefde ik er helemaal nooit iets van te snappen. Er was altijd wel een aardige jongen van de IT afdeling die onmiddellijk klaar stond om je probleem op te lossen.

Drawings for the site of happyskirtt, with google cookies

Maar dat is nu voorbij. Wakker worden Els. In een start up business is er niemand waar je aan kunt delegeren. Stap in het koude water. Je weet dat je kunt zwemmen. En je moet het nu eenmaal in je eentje doen.

Dus zit ik hier, in het gebouw van de website-bouwer. Voor een 2-daagse workshop om te begrijpen, we herhalen het nog maar een keertje, te be-grij-pen wat er schuil gaat in de back office van de happyskirtt website die gebouwd gaat worden.

Koffie, Google koekjes, een goed humeur en een aardige, slimme leraar. Die heel duidelijk maakt dat je NOOIT een online business kunt hebben zonder diepgaande kennis van het binnenste van je eigen site. Klinkt logisch.

Dus kom op hersenen, aan het werk jullie.
The 2days workshop with Intuitiv to build the website happyskirtt.com

Twee dagen en een lege schaal Google koekjes later, ben ik het er volledig mee eens dat je echt moet weten hoe het werkt aan de achterkant van je website (we hebben het hier niet over de implementatie, ik ben natuurlijk niet plotseling gegrepen door de bèta kant van het leven). Trouwens, zolang je je website vertaald ziet in gele post-its aan de muur, dan ziet het er helemaal niet zo ingewikkeld uit.

De happyskirtt website in post-its aan de muur. Hoe leuk is dat. Het lijkt net alsof happyskirtt.com al bestaat.
Skirts as example for the website happyskirtt

En ik heb nog niet eens één rok gemaakt.

Maart 2014