DE EERSTE KONINGSDAG IN NEDERLAND, IS OOK EEN SPECIALE DAG VOOR HAPPYSKIRTT

Voor toeristen is het een feest om op koninginnedag in Nederland te zijn. Ons waterblauwe landje, we liggen niet voor niets voor een groot deel onder de zeespiegel, verandert die dag in een zee van oranje.

Koninginnedag is altijd op 30 april, daar zijn we aan gewend.

The country changes into a sea of orange when it is King's Day.

Koningsdag in Nederland: een zee van oranje.

Maar dit jaar verandert er iets. Koninginnedag wordt Koningsdag en dat vieren we voortaan op 27 april. Waarom die dag? Omdat de koning dan zijn verjaardag viert. En hij doet dit niet met vrienden in zijn eigen huis, nee, koningsdag is de dag dat hij en zijn familie het land in gaat om óns te bezoeken.

Ze stappen met elkaar in de koninklijke bus, rijden naar de stad (dorp kan ook) waar het feest zich voor hun eigen ogen afspeelt en waar ze vergast worden op spelletjes, muziek, zangkoren, goocheltrucjes. Ze lachen er vrolijk om, zwaaien naar Jan en Alleman en ze kijken totaal niet vreemd op van oranje snorren, neuzen, vlechten, hoedjes. Want oranje is zeg maar de huiskleur van Nederland. Onze koninklijke familie is niet voor niets van het Huis van Oranje.

The old queen (Beatrix), the the new king (Alexander) and king's own queen (Maxima).

De oude koningin (Beatrix), de nieuwe koning (Willem Alexander) en zijn koningin (Maxima).

Dit jaar is koningsdag een heel speciale, zowel voor de koning als voor happyskirtt. Voor de koning is het de allereerste keer dat hij als koning de oranje golf tegemoet treedt. Zijn moeder ging vorig jaar met pensioen (na 33 jaar oprechte trouw en plichtsbetrachting, chapeau) wat betekent dat de koning voortaan in de Koningsdag Driver’s Seat zit, so to speak.

En voor happyskirtt is het ook een hele speciale dag. De leukste rokjesite van Nederland wordt dan namelijk gelanceerd. Zet het dus in je agenda: 27 april, om 10.00 uur, happyskirtt live.

Proost!

happyskirtt.com will be live on April 26, King's Day in the Netherlands.

happyskirtt.com gaat live op 27 april, de eerste Koningsdag in Nederland.

April 2014