EEN RODE TROUWJURK BRENGT GELUK IN CHINA

Het stof is neergedaald, de Fashion Week van dit seizoen (voor winter 2015) is weer voorbij. We kunnen achterover leunen en Mercedes Benz kan weer terug rijden naar huis, naar Duitsland, waar de auto tenslotte thuis hoort. Vrede alom. En voor het geval je de trend gemist hebt omdat je de laatste tijd geen tijdschrift gekocht hebt (wat ook een trend schijnt te zijn trouwens): er is een NIEUW ZWART opgestaan! Riemen vast, het nieuwe zwart voor deze winter is niet groen of roze, het is ROOD. Van jas tot jurk, van top tot trui.

Rood is de kleur van het seizoen. ROOD is het nieuwe zwart.

Prosperity, happiness. Bloomingdale’s celebrates the Chinese Year of the Horse with an exclusive print from designer Anna Coronea: black and white horses galloping along a red canvas. Red is the color of luck in the Chinese culture.

Vreugde, voorspoed. Bloomingdale’s vierde het Chinese Jaar van het Paard met een exclusieve print van designer Anna Coronea: paarden die galopperen over rood canvas. Rood is de kleur van geluk in de Chinese cultuur.

Komt het doordat ‘red signifies a pioneering spirit and leadership qualities, promoting ambition and determination’ (quote komt van empower-yourself-with-color-psychology.com)?

Is dat wat we nodig hebben in een verwarrende wereld, ambitie en besluitvaardigheid? Of hebben we gewoon beetje geluk nodig?

In China staat de kleur rood namelijk voor voorspoed, geluk en rijkdom en is daarom de populairste kleur. Traditioneel is het dan ook de kleur voor bruiloften. Een rode trouwjurk brengt een goed huwelijk met zich mee. Hoewel tegenwoordig veel jonge Chinese bruidjes toch de voorkeur geven aan de kleur wit. Wat we uiteraard begrijpen.

Maar hoe mooi is rood! Warm, helder, positief rood. Okay, het is ook de kleur van bloed, vuur, woede, gevaar. Maar elke munt heeft z’n keerzijde, weten we.

Dus het is rood deze winter. Laat je je erin zien!

En als je je een beetje teveel Lady in Red voelt in een jurk, volg dan het advies van happyskirtt: neem een rok.