LEUKER DAN EEN JURK, MOOIER DAN EEN BROEK: DE ROK

Wat leuk dat je dit leest en dat je op het blog forskirtaddictsonly bent gestuit.

Ik ben Els Loesberg (voluit Elisabeth dus, maar dat is zo plechtig) en ik hou van rokjes. Zomer, winter, business, feestjes. Met een dikke trui, of een hemdje, hoge hakken, laarzen, ballerina’s. Mij kun je uittekenen in een rok.

Ik vind een rok leuker dan een jurk want je kunt er veel meer mee variëren en gewoon veel mooier dan een broek. Ik geef toe dat dit een ‘one track view’ op de rok is, maar ik denk dat jullie het hiermee eens zijn anders was je niet op de site van happyskirtt en op dit blog terecht gekomen. Waarvoor dank trouwens!

Wat ik over mezelf kan vertellen is dit: ik ben al heel lang heel leuk getrouwd, heb twee dochters, twee schoonzoons en vier kleinkinderen. De dochters zijn natuurlijk behoorlijk goed in het dragen van rokken.

Ik heb altijd in ‘de tijdschriften’ gezeten (als hoofdredacteur van Libelle, daarna uitgever en later CEO van de mediabusiness van Sanoma in Zuidoost-Europa) maar het belangrijkste natuurlijk wel dat ik gezegend ben met een scherp oog voor de juiste rok -:)

mini skirts from designers

Superleuke rok, maar zo kort (helaas!)

Het enige probleem met dat gezegende oog is dat ik het altijd zo moeilijk vond om dat juiste, echt leuke rokje te vinden. Leuke stof, flodderig gemaakt. Of heel mooi gemaakt, veel te duur. En heel vaak: zo ontzettend kort!

Een rok halverwege de dijen kunnen de benen misschien wel aan, maar mijn something-something hoofd dat geen 24 meer is, beslist niet. En zo begon het, de zoektocht naar de perfecte rok. Maar omdat dit een verhaal is uit het echte leven en geen sprookje, zeker niet, moet ik er meteen aan toevoegen dat ik die rok niet vinden kon.

Dus werd ik op een ochtend wakker, en ik dacht: waarom ga je die rok niet gewoon zelf regelen? Wenkbrauwen gingen omhoog, weet je dat wel zeker? Kan iemand die altijd in de media en de tijdschriften heeft gezeten, opeens in de rokken-business stappen? Weinig geloof, veel ongeloof, opgetrokken wenkbrauwen. Ook van collega’s en ex-collega’s. Maar het antwoord is:

YES, SHE CAN.

Je bent van harte uitgenodigd om op deze plek mijn verhaal te volgen. Het verhaal van de startup happyskirtt.com.

Alleen rokken, blije rokken.

1 januar1 2014