HOEVEEL METERS STRETCHY GAREN HEEFT EEN MENS NOU NODIG?

Stretchy garen voor happyskirtHappyskirtt is geen Zara, klopt, er rollen geen tienduizenden rokken van de band. Maar je hebt natuurlijk wel een exclusieve rok, de kans dus dat je iemand in jouw rokje tegenkomt is klein (en mocht het gebeuren: laat het me weten! Maak een foto en stuur die naar me op, dan komt er een leuke verrassing aan).
Het voordeel van een Zara is natuurlijk wel dat ze behalve hun tienduizenden rokken, ook hun duizenden kilometerslange garen kwijt kunnen.

Nou hebben wij geen duizenden kilometers, maar wel heel wat meters.

Op dit moment werken we onder andere aan een prachtig design, kobaltblauw met zwart, voor zowel de Kennedy als de Monroe (september!). In Eurojersey, want die stof laat zich naadloos tegen elkaar aanzetten. En dat is toch het mooiste als je met meerdere kleuren en strepen werkt.
Er zit echter een maartje aan: de stof heeft een beetje stretch en daarom hebben we garen nodig dat mee kan stretchen, stretchy garen zogezegd.

Ja, die dingen leer je als je in een rokjesproject stapt.

We hebben zwart nodig, uiteraard. Happyskirtt gebruikt bijna alleen maar zwart garen. De band is zwart, de voering is bijna altijd zwart, bij de meeste stoffen is zwart gestikt het mooist. Maar nu hebben we ook kobaltblauw garen nodig, en voor een Kennedy waar een piepklein streepje oranje in komt, oranje.

Hoeveel meter garen gaat er nou in een happyskirtt?

Maar in de mode industrie, of het nu om stoffen, ritsen of etiketten gaat, werkt alles met een minimum hoeveelheid of minimum aantal meters. En dat loopt al snel in de duizend. Zo ook het garen.
Ik teken net voor 10.000 meter stretchy garen. Dat is zegge en schrijve 10  kilometer.

Maar dat komt wel op toch?!