TIJDSCHRIFTENMENSEN LOPEN HET LIEFST IN ZWART

Weet je hoe je tijdschriftenmensen herkent? Ik weet het. De meesten van hen zijn van top tot teen gekleed in zwart. Brillen en zonnebrillen incluis. En als ze blauw dragen, per ongeluk, dan noemen ze dat het nieuwe zwart. En als groen de modekleur van het seizoen is, dan zetten ze koppen in het tijdschrift als: groen is het nieuwe zwart. Ik heb gister zelfs iemand horen zeggen dat het nieuwe zwart oranje is.

Dus, wat is het, met zwart? Strikt gesproken is het niet eens een kleur, het is de absorptie van alle kleuren en de afwezigheid van licht, of donker. (Waar we naar staren als we niet kunnen slapen). Maar zwart is vooral chique, geraffineerd, het is niet voor niets dat er een Little Black Dress bestaat, en de Black Tie.

Color images spring 2014

Het nieuwe zwart is groen of bruin of oranje of turquoise…

Mijn moeder trok me altijd blauw aan. Dat is de reden waarom het me behoorlijk wat tijd gekost heeft (eigenlijk járen) om van het idee af te komen dat blauw een kleur voor kinderen was. Maar als redacteur werd ik al vrij snel onderdeel van de zwarte troepen. De combinaties die je kunt maken met een kledingkast vol zwart!

Maar ik ben geen lid meer van dat zwarte leger. Tijd om kleur te kiezen.

Carina is een mooie, donkerharige Italiaanse. Tenger, snel pratend. Ze springt van stoffenbaal naar stoffenbaal. Ja, ze kan elke kleur verven die ik in mijn hoofd heb. Zelfs als ik een interessant boomblad vind in de straten van Parije (sorry, geen tijd om naar Parijs te gaan), dan kan zij precies die kleur namaken. Zie je deze stof hier, wit, niks bijzonders op het eerste gezicht, maar voel eens, het is zacht en heeft klasse, het is een delicate mix van zijde en linnen. Zou een perfecte combi zijn met jouw Hepburn, Monroe en Kelly, met alledrie. Wij verven, we wassen, we sturen het op, en je hebt iets dat niemand anders heeft. Vertel jij welke kleur, ik doe de rest…

Dat is nou precies de reden waarom ik zo graag zaken doe met vrouwen.

Hier zijn de kleuren Carina. Dit zijn de Pantone nummer. Dit is de Ocean Green, de Apricot Sun,  de Paloma Grey.

Zorg jij dat mijn nieuwe zwart er komt!

Maart 2014