WEBSHOP TIPS UIT HET LEVEN GEGREPEN (VOOR HET GEVAL JE ER ZELF EENTJE WIL BEGINNEN)

Mocht je overwegen om een webshop te beginnen, blijf dan even aan de lijn. Want ik heb tips voor je, uit het leven gegrepen zeg maar.

Webshop tips 1: Val niet in de kuil dat Sociale Media als marketing instrument voldoende is. Want dat is het niet. Ouderwets adverteren om je product te pushen is onvermijdelijk. Het kost meer, dat klopt. Hou dus een oogje op je budget. Maar online adverteren is lang zo duur niet als adverteren in print. Het goeie nieuws over Google is ook dat je alleen betaalt voor de klik en niet voor de advertentie als zodanig.

Webshop tips 2: Het kost tijd om vertrouwen op te bouwen. Waarom zouden klanten een product kopen van een onbekend merk via een onbekende webshop? Omdat ze het product mooi of leuk vinden natuurlijk. Maar als die eerste aankoop een teleurstelling wordt, dan ben jij voor eeuwig die klant kwijt. Wat je belooft moet dus voor 100% zijn waar zijn. Kleur, afmetingen, beschrijving, kwaliteit, 100%. Als dat het geval is, dan komen ze terug. Hopelijk.

Webshop tips 3: Als een klant ontevreden is, doe dan alles (alles) om de relatie te herstellen. Stop al je pogingen in customer care, of te wel klantenservice. En doe dit zelf. Het kost ontzettend veel tijd, maar je leert je klant er wel door kennen en de klant kennen is goud voor je business. Voor de klant is het trouwens ook fijn en betrouwbaar om te weten wie er achter de webshop zit. Het merk krijgt een gezicht, het product een menselijke achtergrond, het vertrouwen groeit.

Webshop tips 4: Als je niet gezegend bent met deze speciale karaktereigenschap, leer het aan, of fake het: wees geduldig. Problemen met de site, het systeem, de betalingen, de leveranciers…adem in, adem uit. Het komt altijd goed, als je maar ferm, doortastend én geduldig bent.

Dat eerste jaar komt er zoveel op je af, ondenkbaar dat alles in jaar 1 op rolletjes loopt. Maar het goeie nieuws is dat jaar 1 verdwijnt in jaar 2 en jaar 2 wordt vanzelf jaar 3.
Als je dat derde jaar bereikt hebt, dan mag je jezelf de hand schudden.

Het is je gelukt!